Selfie+Cropped.jpg

de fotograaf

met de onuitspreekbare achternaam

 

Over Mij

Mijn jongste jaren bracht ik onderweg door. Een beetje zoals een zigeuner maar dan zonder Esmeralda. Bleef reizen, nam de eerste afslag richting het oosten hopend dat de aarde plat was: Ik wilde van de rand springen en zien wat er gebeurt.

Gebruikte Singapore als springplank, kwam nooit in Australië aan maar belandde op de Salomonseilanden.

Overleefde een tijgerhaai ergens in de buurt van de Marovo Lagoon… De Zodiac niet. Ik dacht dat het een goddelijk teken was om het anker te werpen en iets anders te doen.

In plaats daarvan ontmoette ik een Amerikaans koppel op wereldreis. We brachten samen wat tijd door voordat ik terugvloog naar Frankrijk. Daar vond ik een kantoorbaan iets te gewoon en voelde een onweerstaanbare drang om oorlogsfotograaf te worden.

Het idee was om aan Robert Capa denkend de wereld te veranderen: Intussen draaide het gewoon door en haalde alleen Prinses Stephanie de covers. Ik haalde het net niet…

Fast forward: Bosnië is voor velen de laatste halte voor de eeuwigheid geweest; voor mij bijna. Nam net op tijd de laatste bus terug. Verloor onderweg mijn onbezorgdheid maar vond het recept voor levenservaring.

Er is sindsdien veel water onder de brug gestroomd. Ik heb mode gedaan. Ik heb product fotografie gedaan. Zelfs voor industriële fotografie schrok ik niet terug. En toen was het genoeg geweest.

Ik had een sabbatical nodig. Ik moest weg om beter terug te komen. Ik ging naar plekken waar anderen vandaan vluchtten. Overleefde situaties waar anderen onderuit gingen. Nu terug alsof ik nooit weg ben geweest.

Je vindt me overal en vaak onderweg, maar altijd binnen bereik op + 32 4 74 10 71 83.